TOEFL > TOEFL scor

TOEFL scor 2017/2018

  

Punctajul testului pe internet TOEFL iBT

Punctajul TOEFL iBT este pe o scala de la 0 la 120 de puncte.  Poti primi un punctaj de la 0 la 30 de puncte pentru fiecare dintre cele patru sectiuni ale testului TOEFL: Ascultat, Vorbit, Citit si Scris. Punctajul tau total la TOEFL este format din suma punctajelor celor patru sectiuni.

Pentru a primi un punctaj TOEFL oficial trebuie sa raspunzi la cel putin o intrebare atat in sectiunea de Citit cat si in sectiunea de Ascultat, trebuie sa completezi cel putin un exercitiu in sectiunea de Vorbit si sa scrii cel putin un eseu.

 

Punctajul testului pe hartie TOEFL PBT

Punctajul final la TOEFL PBT poate fi intre 310 si 677 de puncte.  Este bazat pe punctajele partiale din urmatoarele trei sectiuni ale testului TOEFL: Citit (31-67), Ascultat (31­-68) si Structura (31-68). Punctajul obtinut in sectiunea de Scris nu este inclus in punctajul final. Acesta este raportat separat (pe o scala de la 0 la 6) si este denumit Testul de Engleza Scrisa TWE.

Punctajul pe care il obtii la sectiunile Citit, Ascultat si Structura ale TOEFL PBT nu este calculat ca un procentaj simplu  al raspunsurilor corecte. Avand in vedere ca este luat in considerare faptul ca unele intrebari sunt mai dificile decat altele, punctajul se calculeaza ponderat si indica mai corect nivelul abilitatilor tale de limba engleza.

 

Cum primesc rezultatele de la testul TOEFL?

Rezultatele tale la testul TOEFL vor fi afisate online in termen de doua saptamani de la data la care ai sustinut testul. Punctajul va fi de asemenea trimis prin posta catre universitatile sau institutiile alese de tine in momentul in care te-ai inregistrat pentru testul TOEFL. Poti comanda rapoarte aditionale cu punctajul tau dupa ce acesta a fost publicat online. Durata de trimitere prin posta a rezultatelor la test este de 7-10 zile in Statele Unite si mai mult de patru saptamani in alte zone. De aceea ar trebui sa dai testul TOEFL cu cel putin doua-trei luni inainte de data limita de aplicare pentru admitere la universitate. Punctajul TOEFL este valabil doi ani, si poti da testul TOEFL de cate ori doresti.


Punctaje TOEFL acceptate

Testul TOEFL nu are categoriile admis sau respins: institutiile de invatamant superior si agentiile au propriile cerinte pentru punctajul TOEFL. Punctajul minim cerut pentru TOEFL iBT variaza de la 61 (de exemplu la Bowling Green State University) pana la 109 (de xemplu la Columbia si Harvard). O analiza a punctajelor TOEFL  pentru admitere a aratat ca poate fi cerut un punctaj TOEFL iBT de 74.2 pentru nivelul universitar si 82.6 pentru nivelul post universitar.

In ceea ce priveste testul TOEFL PBT, cel mai mare punctaj de care ai putea avea nevoie este de aproximativ 630. Cel mai mic punctaj de care probabil vei  avea nevoie este de aproximativ 450. 

Click Here!